روانشناسي

 
 
۱۱ بازي درماني كودكان خجالتي
|

بازي درماني كودكان خجالتي يك روش موثر براي كمك به كودكان خجالتي است. بازي درماني به كودكان كمك مي كند تا احساسات خود را بيان كنند، مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند و اعتماد به نفس خود را افزايش دهند.

خجالت يك احساس طبيعي در انسان است كه به ويژه در كودكان شايع است. با اين حال، اگر خجالت بيش از حد باشد، مي تواند براي كودكان مشكل ساز شود و بر روابط آنها با ديگران و اعتماد به نفس آنها تأثير بگذارد.

راههاي اجتماعي شدن كودك
در اينجا چند راهكار علاوه بر بازي درماني كودكان خجالتي براي كمك به اجتماعي شدن كودكان آورده شده است:

با كودك خود صحبت كنيد. از همان سنين پايين، با كودك خود صحبت كنيد و به او گوش دهيد. اين به او كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي زباني و ارتباطي خود را توسعه دهد.
با كودك خود بازي كنيد. بازي يكي از بهترين راه‌ها براي كودكان براي يادگيري نحوه ارتباط با ديگران است. با كودك خود بازي‌هاي گروهي يا مشاركتي انجام دهيد.
كودك خود را در معرض افراد مختلف قرار دهيد. كودك خود را با افراد مختلف از سنين پايين آشنا كنيد. اين به او كمك مي‌كند تا ياد بگيرد كه چگونه با افراد مختلف ارتباط برقرار كند و با آنها كنار بيايد.
رفتارهاي اجتماعي مثبت را در كودك خود تقويت كنيد. وقتي كودك شما رفتاري اجتماعي مثبت انجام مي‌دهد، آن را تحسين كنيد. اين به او كمك مي‌كند تا بداند كه رفتارهاي اجتماعي مورد قبول هستند.
الگوي خوبي براي كودك خود باشيد. كودكان از والدين خود الگوبرداري مي‌كنند. اگر مي‌خواهيد كودك شما اجتماعي باشد، خودتان نيز اجتماعي باشيد.
كودكان خجالتي اغلب مشكل در توسعه مهارت هاي خودتنظيمي دارند. آنها ممكن است مشكل در ارتباط با ديگران داشته باشند. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضميني بهبود دهد. براي بازي درماني كودكان خجالتي با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

پيشنهاد مشاور: قصه درماني براي كودكان خجالتي

 

علت كمرويي كودكان
علت كمرويي كودكان تركيبي از عوامل ژنتيكي و محيطي است.

عوامل ژنتيكي: حدود ۵۰ درصد از كمرويي كودكان به عوامل ژنتيكي نسبت داده مي‌شود. نوزاداني كه از نظر عاطفي حساس هستند و به راحتي مرعوب مي‌شوند، به احتمال زياد كودكان خجالتي خواهند بود. اين حساسيت ممكن است ناشي از تفاوت‌هاي بيولوژيكي در مغز باشد.
عوامل محيطي: كودكاني كه در محيطي حمايتي و امن رشد مي‌كنند، كمتر احتمال دارد كه خجالتي شوند. در مقابل، كودكاني كه در معرض تجارب منفي مانند طرد شدن يا خشونت قرار مي‌گيرند، بيشتر احتمال دارد كه كمروي شوند.
سبك فرزندپروري: سبك فرزندپروري والدين نيز مي‌تواند بر كمرويي كودكان تأثير بگذارد. والديني كه انتظارات بالايي از كودكان خود دارند و به آنها فشار مي‌آورند كه در موقعيت‌هاي اجتماعي موفق شوند، ممكن است باعث افزايش كمرويي در فرزندان خود شوند. در مقابل، والديني كه به كودكان خود اجازه مي‌دهند تا به آرامي و با ثبات در موقعيت‌هاي اجتماعي قرار گيرند، ممكن است به كاهش كمرويي آنها كمك كنند.
تجارب مدرسه: تجارب مدرسه نيز مي‌توانند بر كمرويي كودكان تأثير بگذارند. كودكاني كه در مدرسه احساس راحتي نمي‌كنند يا توسط همسالان خود مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند، بيشتر احتمال دارد كه كمروي شوند.
بازي درماني كودكان خجالتي
در اينجا ۱۱ ده بازي براي كودكان خجالتي آورده شده است:

۱. بازي دو نفر را پيدا كن كه
اين بازي درماني كودكان خجالتي كمك مي كند تا با يكديگر آشنا شوند و مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند. براي بازي، كودكان به دو گروه تقسيم مي شوند و هر گروه يك صف مي شود. سپس، يك نفر از هر گروه انتخاب مي شود تا ويژگي اي را كه همه افراد در آن صف با آن مطابقت دارند، بيان كند. به عنوان مثال، يك نفر ممكن است بگويد: “همه افرادي كه موهاي قهوه اي دارند، يك قدم جلوتر بيايند.”


بازي درماني كودكان خجالتي

۲. بازي دو حقيقت و يك دروغ
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي ارتباطي خود را توسعه دهند و اعتماد به نفس خود را افزايش دهند. براي بازي، هر كودك سه جمله در مورد خود بيان مي كند، دو جمله حقيقت و يك جمله دروغ. ساير بازيكنان بايد حدس بزنند كه كدام جمله دروغ است.

۳. بازي داستان گفتن گروهي
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي ارتباطي خود را توسعه دهند و مهارت هاي حل مسئله خود را بهبود بخشند. براي بازي، كودكان در يك دايره مي نشينند و داستاني را به صورت گروهي مي گويند. هر كودك يك جمله را اضافه مي كند تا داستان را ادامه دهد.

۴. بازي توپ
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند و احساس راحتي بيشتري در برقراري ارتباط با ديگران داشته باشند. براي بازي، كودكان در يك دايره مي نشينند و يك توپ را بين خود رد و بدل مي كنند. هر بار كه كسي توپ را دريافت مي كند، بايد يك سوال يا يك جمله را به بازيكن بعدي بگويد.

كودكان خجالتي اغلب مشكل در توسعه مهارت هاي خودتنظيمي دارند. آنها ممكن است مشكل در ارتباط با ديگران داشته باشند. درمانگران مركز ستاره ايرانيان به فرزند شما كمك مي كند تا مهارت هاي گفته شده را به صورت تضميني بهبود دهد. براي صحبت و بازي درماني با مشاوران برتر كودك مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

۵. بازي مكعب هاي شخصي
اين بازي به كودكان كمك مي كند تا احساس راحتي بيشتري در بيان خود داشته باشند و مهارت هاي حل مسئله خود را بهبود بخشند. براي بازي، هر كودك يك مكعب سه بعدي را با تصاوير يا نمادهاي شخصي خود تزئين مي كند. سپس، كودكان مكعب هاي خود را به هم مي زنند و مكعب هاي يكديگر را انتخاب مي كنند. آنها بايد حدس بزنند كه مكعب متعلق به كدام كودك است.

۶. بازي نقش آفريني
بازي هاي نقش آفريني به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي اجتماعي خود را توسعه دهند و احساس راحتي بيشتري در برقراري ارتباط با ديگران داشته باشند. براي بازي، كودكان در نقش شخصيت هاي مختلف بازي مي كنند. اين شخصيت ها مي توانند واقعي يا تخيلي باشند.

 

۷. بازي پانتوميم
بازي پانتوميم به كودكان كمك مي كند تا مهارت هاي ارتباطي خود را توسعه دهند و احساس راحتي بيشتري در برقراري ارتباط با ديگران داشته باشند. براي بازي، يك نفر يك كلمه يا عبارت را انتخاب مي كند و ساير بازيكنان بايد آن را حدس بزنند. بازيكنان فقط مي توانند از حركات بدن خود براي برقراري ارتباط استفاده كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۱ بازي درماني كودكان خجالتي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/11 
زمان : ۰۷
[ ]